Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 18


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, având la bord 56 de cetățeni români și străini, a decolat joi, 24 februarie, la ora 23.30, de pe Aeroportul din Tripoli (Libia) către Aeroportul La Valletta din Malta, unde va face o escală de realimentare.

După escală, aeronava C-130 HERCULES se va îndrepta spre România, urmând să aterizeze în cursul dimineții pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Cealaltă aeronavă militară C 27 J SPARTAN rămâne în continuare pe aeroportul La Valletta din Malta, urmând să fie utilizată in cursul zilei de vineri 25 februarie, potrivit necesarului de zboruri stabilit de M.Ap.N. și M.A.E.

Cele două aeronave militare românești au decolat joi, începând cu ora 13.30, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni.

Guvernul a adoptat miercuri, 23 februarie, o hotărâre pentru aprobarea unor măsuri speciale, ca urmare a stării de criză și urgență umanitară din Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă, iar ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a dispus pregătirea celor două aeronave de transport aparținând Forțelor Aeriene, pentru evacuarea cetățenilor români aflați în Libia.

M.Ap.N. și M.A.E. au în atenție executarea numărului de zboruri necesare pentru evacuarea din Libia a tuturor cetățenilor români care au făcut sau vor face solicitări în acest sens.


Biroul de presă