Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 26


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Aeronava C-130 HERCULES efectuează marți, 1 martie, a patra misiune în cadrul podului aerian București-Tripoli, pentru a evacua din Libia un grup de aproximativ 60 de cetățeni români și străini, potrivit solicitărilor de repatriere înregistrate. Aeronava militară a decolat, în jurul orei 13.00, de la Flotila 90 Transport Aerian.
Aeronava militară C-27 J SPARTAN rămâne în așteptare pe aeroportul din Malta, pregătită să decoleze pentru evacuarea altor cetățeni români, în funcție de necesarul de zboruri stabilit de M.Ap.N. și M.A.E.

Până în prezent, aeronavele militare române au adus în siguranță, la București, aproximativ 230 de cetățeni români și străini, în cadrul primei operațiuni de evacuare aeriană a unor cetățeni aflați în pericol într-o țară străină, desfășurată de Armata României după cel de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a fost posibil prin colaborarea excelentă și sincronizarea eforturilor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe și a instituțiilor statului cu atribuții în domeniul securității naționale.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a dispus măsuri pentru ca toate misiunile aeronavelor românești să se desfășoare cu operativitate, astfel încât toți cetățenii români aflați în dificultate în Libia, care solicită repatrierea, să ajungă în siguranță în România. Ministerul Apărării Naționale va continua să informeze cu promptitudine opinia publică despre zborurile aeronavelor militare de transport care acționează în cadrul acestei operațiuni.


Biroul de presă