Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


Informație de presă


Vineri, 22 aprilie, în portul Constanța, va avea loc ceremonia militară prilejuită de plecarea fregatei "Regele Ferdinand" în operația NATO "Unified Protector". Ceremonia se va desfășura în prezența ministrului apărării naționale Gabriel Oprea.

Fregata comandată de comandorul Mihai Panait va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 205 marinari și va executa misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană. La bordul navei se vor afla și doi ofițeri din Forțele Navale care vor face parte din statul major al grupării navale NATO din Marea Mediterană.

La ceremonie vor participa, alături de familiile marinarilor care pleacă în misiune, reprezentanți ai conducerii M.Ap.N., ai autorităților publice locale, precum și cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt rugați să se acrediteze la Comandamentul Flotei până joi, 21 aprilie, ora 16.00. Persoană de contact, Nicoleta Cocoș, tel 0744.376.167, adresă de e-mail contact@navy.ro.


Biroul de presă