Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 83


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale organizează, împreună cu Prefectura București și Primăria Generală a Capitalei, o ceremonie publică dedicată Zilei Drapelului Național, care se va desfășura duminică, 26 iunie, începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului din București, situată în fața Palatului Cercului Militar Național.

În cadrul acestei ceremonii, Drapelul național va fi binecuvântat de un preot militar și va fi ridicat pe catargul din piață, în acordurile Imnului național al României.

La acest eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai unor instituții civile, militare și religioase, atașați militari străini acreditați la București, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Militari din celelalte garnizoane din țară vor participa la ceremoniile publice de înălțare a Drapelului național organizate de autoritățile publice locale. De asemenea, în marile unități și în comandamente sunt organizate activități cu caracter evocator consacrate istoriei Drapelului național al României.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie.


Biroul de Presă