Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 55


COMUNICAT DE PRES


Un ofier din Brigada 81 Mecanizat a fost rnit joi, 3 mai, n jurul orei 11.30, n poligonul Dorolea din judeul Bistria Nsud.

Maiorul Octavian Ghi fcea parte dintr-o echip de geniti care executa un exerciiu de distrugere a unor elemente de muniie. Ca urmare a faptului c o grenad tip PG-7 nu a explodat n urma iniierii ncrcturii, au fost puse n practic procedurile specifice unei astfel de situaii. Dup luarea msurilor de siguran pentru membrii echipei i dup expirarea timpului de ateptare prevzut de instruciuni, ofierul s-a deplasat spre locul n care era dispus grenada, moment n care s-a produs deflagraia acesteia.

n urma exploziei, maiorul Ghi a suferit rni n zona feei i a membrelor, n prezent starea sa fiind stabil. Dup acordarea primului ajutor n poligon, militarul a fost transportat la Spitalul judeean din Bistria.

n incidentul din poligon a fost implicat i un subofier din aceeai unitate, care se afla la o distan mai mare de locul deflagraiei. Acesta a acuzat o leziune uoar n zona coapsei drepte i a fost, de asemenea, transportat la spital pentru investigaii medicale.

Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numit de comandantul Brigzii 81 Mecanizat cerceteaz mprejurrile producerii evenimentului.


Biroul de Pres