Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 155


Student militar român remarcat într-un exercițiu la West Point


Marian Teodorescu, studentul militar român de la Academia Militară americană West Point care a reușit să respingă un atac informatic simulat asupra unui centru de comandă virtual al armatei americane, s-a născut la București în anul 1981 și a absolvit Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir“ din Breaza în anul 2000. În același an, a susținut examenul de admitere la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, fiind declarat admis al 34–lea din 230 de candidați.

După ce a absolvit primul an de studii cu media 8,22, Teodorescu a fost selecționat, după ce a susținut un concurs, pentru a urma cursurile Academiei Militare americane de la West Point, din SUA.

Studentul român, împreună cu alți 21 de cadeți ai academiei americane, a reușit să mențină funcțional, timp de patru zile, centrul de comandă virtual. Rețeaua, dotată cu o bază de date, un site în Internet, e-mail extern și intern, simula un sistem de control folosit în prezent pentru zonele de conflict, prin care ofițerii pot monitoriza forțele aliate și ostile în timp real, putând da ordine în funcție de ceea ce observă.


Biroul de Presa al M.Ap.N.