Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 177


Condoleanțe pentru generalul britanic decedat în RomâniaMinistrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a transmis secretarului de stat pentru apărare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Geoffrey Hoon, o scrisoare de condoleanțe în care își exprimă regretul pentru decesul generalului-maior reverend Ian Durie, care și-a pierdut viața într-un tragic accident ce a avut loc săptămâna trecută în România.

„În aceste momente de adâncă durere ne plecăm frunțile cu respect în memoria celui decedat și prezentăm sincerele noastre condoleanțe dumneavoastră, precum și Ministerului Apărării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. De asemenea, vă rugăm să transmiteți sentimentele noastre de deplină compasiune și solidaritate familiei îndoliate”, se arată în documentul transmis de ministrul Atanasiu.

Joi, 21 aprilie, în jurul orei 15.00, generalul-maior reverend Ian Durie, generalul-maior dr. Nicolae Uscoi, comandantul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, și căpitanul Radu Marian au decedat într-un accident de circulație care a avut loc pe raza localității Brăteiu, județul Sibiu.

Generalul-maior Durie participa, în România, la Conferința Internațională a Tinerilor Ofițeri și Cadeți Creștini, care s-a desfășurat în perioada 17-23 aprilie la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.Biroul de Presa al M.Ap.N.