Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 33


Comunicat de presă


Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Vasile Costea, l-a vizitat luni, 4 februarie, pe sergentul Daniel Porumb, care se află internat în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC).

Secretarul de stat Vasile Costea s-a interesat de starea militarului și evoluția recuperării sale, stabilind, împreună cu echipa de medici, anumite măsuri de îmbunătățire a condițiilor de spitalizare.

Daniel Porumb, aflat în misiune în Irak cu Batalionul 495 Infanterie, a fost accidentat, în data de 14 aprilie 2007, în urma răsturnării unui transportor amfibiu blindat, lângă Tallil. Sergentul Porumb a fost supus unei intervenții chirurgicale la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania) și a urmat un tratament de specialitate la Institutul Medical Neurologic "Hongtianji" din Republica Populară Chineză.

Militarul, în vârstă de 32 de ani, este în continuare imobilizat la pat și continuă să primească îngrijiri medicale la SUUMC, în cadrul unui program de recuperare postoperatorie.

Secretarul de stat a fost însoțit de locțiitorul șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, colonel Marcel Voicescu, de șeful Direcției medicale, general-maior Ioan Sîrbu, de comandantul SUUMC, colonel Aurelian-Emil Ranetti.


Biroul de Presă