Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 46


Ministrul Dușa a participat la bilanțul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat luni, 18 februarie, la ședința de prezentare a Raportului de activitate pe anul 2012 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, alături de reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Guvernului României și ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul general, colonelul magistrat Nelu Ciobanu, a prezentat activitatea desfășurată de magistrații militari în anul 2012, atât în domeniul urmăririlor penale, cât și al activităților judiciare.

Adresându-se celor prezenți, ministrul apărării naționale a arătat faptul că în ultimii ani bugetul instituției militare a scăzut, dar în 2013 acesta va crește. "Trebuie să atenuăm, în acest an, impactul problemelor de dotare cu care vă confruntați. Trebuie să simțiți că la nivelul conducerii M.Ap.N. există voință pentru a crea condiții optime de exercitare a atribuțiilor magistraților militari", a spus Mircea Dușa.

De asemenea, referindu-se la raportul de activitate al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, ministrul Dușa a subliniat: "Pe toată perioada mandatului meu, voi ține Armata departe de mediul politic. De aceea, niciodată n-am să fac aprecieri referitoare la calitatea activității dumneavoastră specifice".

* * *
Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel este o structură a Ministerului Public, unul dintre cele 16 parchete de pe lângă curțile de apel, dar este, în același timp, și unitate militară a M.Ap.N.
Din punct de vedere funcțional, al atribuțiilor judiciare, structura este independentă în raport cu orice altă autoritate publică, având o dependență administrativă atenuată (în special de natură bugetară și logistică) cu Ministerul Apărării Naționale.


Biroul de Presă