Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 50


Conducerea M.Ap.N. a participat la ședința de autoevaluare a Departamentului pentru Armamente


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, general locotenent Ștefan Dănilă, au participat miercuri, 20 februarie, la autoevaluarea activității Departamentului pentru armamente pe anul 2012.

În cadrul bilanțului, ce s-a desfășurat la sediul C.N. ROMTEHNICA S.A., secretarul de stat pentru armamente, Floarea Șerban, a prezentat principalii indicatori de performanță aplicabili domeniilor de responsabilitate ale Departamentului, rezultatele obținute și obiectivele pentru acest an.

"Departamentul pentru armamente a răspuns foarte bine la toate solicitările, ținând cont de faptul că s-a lucrat în condițiile restricțiilor financiare. Sperăm ca acum, odată cu creșterea bugetului, să putem obține rezultate mai bune în ceea ce privește înzestrarea cu echipamentele și tehnica necesare pentru îndeplinirea obiectivelor" a spus Floarea Șerban.

Ministrul apărării naționale a mulțumit personalului pentru activitatea depusă și a exprimat convingerea că modul de acțiune implementat până acum în formarea și pregătirea specialiștilor acestei structuri și, mai ales, determinarea întregului corp de specialiști sunt elemente esențiale în asigurarea, menținerea și dezvoltarea capabilităților Armatei României, în care Departamentul pentru armamente are un rol fundamental.

"Am făcut demersuri către Ministerul Finanțelor pentru o creștere anuală de 0.3 la sută, ceea ce ar însemna că în anul 2016 valoarea alocărilor pentru Ministerul Apărării Naționale să atingă doi la sută din Produsul Intern Brut, iar pe baza acestui obiectiv aprobat să se elaboreze strategiile de înzestrare ale Armatei", a spus ministrul Dușa.

Șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, a mulțumit, la rândul său, conducerii Departamentului pentru armamente pentru sprijinul acordat și pentru modul în care a colaborat cu celelalte structuri ale Armatei.


Biroul de Presă