Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 187


Sublocotenentul (post-mortem) Narcis Șonei a fost condus pe ultimul drumAstăzi, 30 aprilie, în localitatea Tecuci, au avut loc funeraliile sublocotenentului (post-mortem) Narcis Șonei, căzut la datorie duminică, 24 aprilie a.c., pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan.

La Catedrala “Sf. Gheorghe”, s-a oficiat ceremonia religioasă de către un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa Casian, Episcop al Dunării de Jos, la care au fost prezenți alături de familia îndoliată, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, șeful Statului Major General, generalul dr. Eugen Bădălan, colegi și prieteni, reprezentanți ai autorităților locale și centrale.

“Sunt momente în viață în care cuvintele nu pot exprima sentimentele care ne încearcă. În asemenea clipe ne simțim mai săraci și mai singuri. Și nici nu cred că am putea să ne simțim altfel, acum, când am pierdut un membru al familiei armatei noastre, pe sublocotenentul Narcis Șonei, căzut la datorie pe timpul executării unei misiuni în Afganistan. Camaradul nostru a îndeplinit toate ordinele primite cu dăruire, demnitate și profesionalism, înțelegând importanța misiunii pe care o executa pentru promovarea intereselor națiunii române. Ne plecăm în fața jertfei sale cu tot respectul cuvenit unui semen care a făcut sacrificiul suprem pentru binele țării”, a spus Teodor Atanasiu, îm mesajul rostit cu acest prilej.

În numele Statului Major General și al său personal, generalul Eugen Bădălan, a adus un ultim omagiu “celui care a fost victima unui atac nebărbătesc, ne plecăm în fața memoriei lui Narcis, a cărui viață ar trebui să fie un model pentru noi toți. A avut curaj și a murit pentru curajul lui. Va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră ca un bun slujitor al Armatei Române. A fost un credincios slujitor al Patriei sale. Acum ne luăm rămas bun de la el, dar flacăra sufletului său va rămâne veșnic nestinsă în amintirea noastră“ .

Sublocotenentul (post-mortem) Narcis Șonei a fost condus pe ultimul său drum la Cimitirul Eroilor, unde, după intonarea imnului de stat al României, garda de onoare i-a prezentat onorul și a executat trei salve, cu armamentul de infanterie.
Biroul de Presa al M.Ap.N.