Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 162


Ministrul Mircea Dușa, la ceremonia de încheiere a cursului "Securitate și bună guvernare"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat joi, 6 iunie, la Palatul Cercului Militar Național, la ceremonia de încheiere a cursului "Securitate și bună guvernare" organizat de Colegiul Național de Apărare.

În cuvântul său, ministrul Dușa a subliniat faptul că România trebuie să fie capabilă să asigure diminuarea substanțială a decalajelor față de statele dezvoltate din spațiul comunitar, să preîntâmpine și să contracareze amenințările la adresa cetățenilor și a comunităților.

"Într-o perioadă relativ scurtă de timp, ați avut posibilitatea să vă familiarizați cu termenii și politicile din domeniul securității naționale și internaționale, ceea ce este important pentru o persoană care își propune să fie implicată în serviciul public", a mai spus ministrul apărării naționale.

Ministrul Mircea Dușa a reînnoit, astfel, tradiția ca pentru cursurile de nivel înalt ale Colegiului, certificatele de absolvire să fie înmânate personal de către ministrul apărării naționale.

***

Cursul "Securitate și bună guvernare" are o durată de 3 săptămâni și se adresează personalităților militare și civile (miniștri, secretari de stat, deputați, senatori, prefecți, ambasadori, reprezentanți ai societății civile) și este concentrat pe o tematică specifică, de mare actualitate pentru România.


Biroul de Presă