Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 171


Ministrul Mircea Dușa la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza


"Atunci când v-ați orientat către colegiul militar, ați optat pentru una dintre cele mai serioase instituții ale statului român, care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației", le-a transmis ministrul Dușa elevilor și absolvenților de la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Ministrul Dușa a mai afirmat că va reforma sistemul militar prin modificarea legislației, astfel încât accederea în cariera militară să se desfășoare în baza unor legi clare și nu prin interese de altă natură.

"Vă îndemn să urmați în continuare învățământul militar universitar și să rămâneți în această mare familie a oștirii române", a încheiat ministrul apărării naționale.

În cadrul ceremoniei militare de la Breaza, Larisei Tudor, prima româncă absolventă a cursurilor Academiei Militare West Point din SUA, i-a fost acordat gradul de sublocotenent, chiar în instituția în care și-a început cariera militară.

La festivități au participat rudele elevilor, profesorii colegiului, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai autorităților publice locale.


Biroul de Presă