Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 199


Tabăra de vară pentru cercetași


Cea de-a șaptea ediție a "Taberei de vară pentru cercetași" începe luni, 29 iulie, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța și se desfășoară pe parcursul a șapte zile în subunități aparținând Forțelor Navale Române.

Tabăra este organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale și Asociația de Caritate din Armata României "CAMARAZII", în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu sprijinul Statului Major al Forțelor Navale.

Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", ediția din acest an a taberei are ca temă marina militară și ca obiective însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, prezentarea unor structuri militare, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, spiritului de competiție și de echipă ale tinerilor participanți.

Programul taberei cuprinde activități interactive prin care tinerilor cercetași le vor fi prezentate noțiuni de cercetare navală, procedee de orientare în teren, tehnici de supraviețuire în condiții de izolare, traversarea unui curs de apă și alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, handbal, fotbal), jocuri marinărești și vor vizita unități militare aparținând Forțelor Navale din județele Constanța și Tulcea și obiective turistice din municipiul Constanța.

Participanții, 42 de elevi, fete și băieți din întreaga țară au fost selecționați în urma unei competiții naționale, desfășurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 24 mai - 23 iunie 2013.
Persoană de contact: Lt.col. Mihaela Iliescu, tel. 0721 288 385


Biroul de Presă