Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 234


Șeful Statului Major General la Conferința Comitetului Militar al NATO


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, participă în perioada 13-15 septembrie, la Conferința Comitetului Militar al NATO, în formatul șefilor apărării, de la Budapesta.

În cadrul conferinței vor fi discutate subiecte precum abordarea strategică a situației de securitate, transformarea NATO, Operația ISAF și misiunea Resolute Support, din Afganistan.

Cu acest prilej, generalul-locotenent Ștefan Dănilă va reitera necesitatea planificării anticipate a apărării colective, respectiv importanța unui plan de contingență pentru România.

Totodată, Armata României va susține în continuare Inițiativa de Forțe Interconectate (Conected Forces Initiative), ca soluție pentru menținerea nivelului de interoperabilitate a forțelor NATO. În acest sens, exercițiile majore la nivel național vor fi în acord cu principalele exerciții ale Alianței, corespunzător obligațiilor asumate de țara noastră pentru asigurarea cu forțe și mijloace a Forței de Răspuns a NATO (NATO Responce Force).

Șeful Statului Major General va susține, de asemenea, faptul că abordarea multinațională de tip Smart Defence trebuie să presupună avantaje reciproce, contribuția statelor în proiecte comune fiind condiționată, în mod direct, de implicațiile economice, de transferul de tehnologie.


Biroul de Presă