Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 197


Surprize pentru vizitatorii Muzeului Militar Național


Muzeul Militar Național organizează cea de-a cincea ediție a manifestării “Zilele Muzeului Militar”, dedicată, în acest an, împlinirii a 60 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial în Europa.

Evenimentul, care va avea loc în zilele de 7 și 8 mai a.c., între orele 10.00 și 14.00, la sediul instituției (str. Mircea Vulcănescu, nr. 125-127, sector 1), cuprinde vizitarea gratuită a expozițiilor permanente ale muzeului și a celei temporare având ca temă cel de-al doilea război mondial.

Vor fi prezentate uniforme, articole de echipament și arme aflate în dotarea ostașilor din diferite armate în perioada anilor 1939–1945, precum și aspecte ale vieții cotidiene, marșuri și cântece care erau fredonate în acea vreme de combatanții de pe diferite fronturi de luptă.

O grupă de militari români va exemplifica modul în care se desfășura, în urmă cu mai bine de jumătate de secol, instrucția de front și tragerile cu armamentul de infanterie. Vor fi difuzate filme evocând acțiunile aviației, urmate de concursuri tematice cu subiecte din istoria aviației române.
Totodată, se vor distribui “rații de hrană ostășească”, preparate la bucătăria de campanie, iar copiii vor avea posibilitatea să intre într-un tanc T-34 și să vadă cum era acesta manevrat pe câmpul de luptă.

Manifestările mai includ o ședință de tragere cu arme cu aer comprimat, cu respectarea tuturor regulilor militare și miniconcerte cu muzică de fanfară interpretată de elevii Școlii de aplicație pentru muzici militare. Vor fi organizate, de asemenea, un târg al colecționarilor, precum și standuri cu materiale promoționale.
Biroul de Presa al M.Ap.N.