Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 294


Agenia de cercetare pentru tehnic i tehnologii militare a primit Drapelul de lupt


Ministrul aprrii naionale, Mircea Dua, a participat astzi, 7 noiembrie, la ceremonia de nmnare a Drapelului de lupt Ageniei de cercetare pentru tehnic i tehnologii militare, cu ocazia aniversrii Zilei nzestrrii Armatei.

n acest context, ministrul aprrii naionale a precizat c Armata are nevoie acum, mai mult ca oricnd, de o instituie n domeniu dinamic, modern, care s valorifice ct mai bine resursele umane i financiare destinate nzestrrii armatei, potenialul tehnic, tehnologic i industrial, astfel nct s constituie un adevrat motor strategic al procesului de transformare a Armatei Romniei pentru o integrare deplin n structurile euro-atlantice.
"n Carta Alb a Aprrii exist o analiz la rece a situaiei existente n Armat. A sosit timpul pentru transformarea i modernizarea tehnicii militare, pentru a demonstra c avem o Armat performant i corespundem tuturor cerinelor NATO i ale partenerilor notri internaionali", a mai fcut cunoscut ministrul Dua.

n discursul su, ministrul a felicitat personalul Ageniei de cercetare pentru tehnic i tehnologii militare pentru primirea Drapelului de lupt.

Referindu-se la domenii de interes conexe, ministrul aprrii naionale a apreciat c industria romneasc de aprare trebuie s-i rectige prestigiul i a apreciat c numai o colaborare strns ntre Ministerul Aprrii Naionale i firmele din industria de aprare poate s duc la un rezultat bun pentru cele dou pri implicate.


Biroul de Pres