Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 296


Participarea șefului Statului Major General la Reuniunea Comitetului Militar al UE


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, participă în zilele de 12 și 13 noiembrie la Reuniunea Comitetului Militar al UE, în formatul șefilor statelor majore generale, care se desfășoară la Bruxelles, Belgia.

Pe agenda discuțiilor se regăsesc subiecte referitoare la operațiile și misiunile conduse de Uniunea Europeană, precum și la pregătirea Consiliului European din luna decembrie a acestui an.

Cu acest prilej, șeful Statului Major General va reitera sprijinul pentru îndeplinirea obiectivelor misiunilor de menținere a securității și stabilității în Bosnia Herțegovina, de abordare cuprinzătoare a problematicii din Cornul Africii și securității din zonă, din Regiunea Sahel Niger, a misiunii EUNAVFOR Atalanta, precum și cele de instruire a forțelor armate somaleze și maliene.

Totodată, generalul-locotenent Ștefan Dănilă va susține propunerile de sporire a eficacității, vizibilității și impactului Politicii Comune de Securitate și Apărare (PCSA) și cele pentru dezvoltarea capabilităților militare.


Biroul de Presă