Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Liliana Vasile

 


Comunicat nr. 207


INFORMAȚIE DE PRESĂLa invitația secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, Ion Mircea Plângu, o delegație militară macedoneană, condusă de secretarul de stat în Ministerul Apărării al Republicii Macedonia, Nikola Petroski, efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 11 și 12 mai, a.c.

Principalele teme pe care cei doi oficiali le vor discuta vizează relațiile militare bilaterale, reforma în sistemul militar și reconversia personalului disponibilizat.

De asemenea, vor fi abordate aspecte privind evoluția situației de securitate din Balcani, experiența României privind integrarea în Alianța Nord-Atlantică și participarea la Politica Europeană de Securitate și Apărare, participarea la inițiativele de cooperare regională, precum și la cele de combatere a terorismului internațional.

În programul vizitei sunt prevăzute primiri la ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, și la consilierul de stat pentru probleme de siguranță națională, general dr. Constantin Degeratu.
Biroul de Presa al M.Ap.N.