Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 96


Mesajul ministrului apărării naționale cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști


Sfintele Sărbători de Paști reprezintă pentru creștinism momentul unic al renașterii speranței într-o viață mai bună, semnificație care pentru militari este cu atât mai importantă cu cât aceștia și-au legat destinul de cel al neamului, prin sacrul legământ al jurământului militar.

În primul rând, aș vrea să-mi îndrept gândurile către militarii noștri aflați la mii de kilometri depărtare de cei dragi și care, în Sfânta Zi de Paște, se află în misiune. Știu că sunteți departe de familii și vă doresc ca această sărbătoare să vă aline dorul și să vă poarte sufletul spre cei dragi. Aș vrea să vă asigur că modul exemplar în care vă faceți datoria față de țară nu a trecut neobservat și că românii de pretutindeni vă sunt alături, în zilele și lunile în care sunteți departe de casă.

Suntem, în această perioadă, alături și de familiile greu încercate ale eroilor noștri, al căror nume va rămâne scris cu litere de aur în cartea de istorie a neamului. Îi asigur pe copiii, soțiile, părinții, surorile și frații acestor eroi că Armata României este acum parte din familia lor și că sacrificiul tatălui, soțului, fiului sau fratelui lor nu va fi uitat niciodată.

În același timp, le urez însănătoșire grabnică acelora care au fost răniți în misiune și le transmit sprijinul nostru permanent pentru refacerea completă și revenirea cât mai rapidă alături de camarazii lor.

De asemenea, doresc să transmit un gând bun și către militarii din țară care, alături de partenerii noștri de încredere din NATO, își îndeplinesc misiunile încredințate.

Sunt convins că aceste sentimente sunt împărtășite și de acei români cărora militarii le-au fost alături în momentele grele și pe care îi asigur că armata va fi întotdeauna alături de comunitate, oferindu-și sprijinul de câte ori va fi nevoie.

Fie ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, izvor de lumină, de bucurie și de speranță, să vă aducă în suflet pace interioară și un gând bun pentru camarazii voștri aflați acum departe de casă. Vă doresc din suflet sănătate, fericire, puterea de a dărui și de a fi alături de semenii voștri.


Biroul de Presă