Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 228


Întâlnire a ministrului Mircea Dușa cu omologul său azer, la sediul M.Ap.N.


Miercuri, 27 august, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit, la sediul M.Ap.N., cu omologul său din Republica Azerbaidjan, generalul-colonel Zakir Hasanov.

Cei doi oficiali au abordat, în timpul discuțiilor, teme precum situația regională de securitate, dar și stadiul actual și perspectivele relațiilor de cooperare bilaterală, care se desfășoară în cadrul Parteneriatului strategic dintre cele două țări și a acordului de cooperare militară dintre cele două ministere.

"Am apreciat că situația de securitate din zonă este una complicată și fiecărui stat trebuie să îi fie asigurată suveranitatea", a declarat ministrul Mircea Dușa, subliniind că "Armata României a sprijinit armata azeră în pregătirea militarilor săi prin programele derulate, mai ales la nivelul forțelor navale și terestre".

De asemenea, cei doi miniștri ai apărării au apreciat nivelul actual al colaborării, convenind să creeze două grupuri tehnice de lucru care să identifice noi obiective de cooperare și să caute noi posibilități de colaborare între cele două armate.

Generalul-colonel Zakir Hasanov a declarat, la rândul său, că "împreună cu domnul ministru Dușa, am fost de acord asupra oportunităților oferite ambelor părți de extindere a relațiilor militare bilaterale".

Cei doi miniștri au reiterat viziunea comună impusă de noul context de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale