Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 247


Programul ministrului apărării naționale marți, 16 septembrie


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, îl va primi, de la ora 8.00, la sediul M.Ap.N., pe Mihai-Valentin Mancaș, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "Sfântul Sava" din București, câștigător al proiectului "Ministru pentru o zi" al Consiliului Național al Elevilor.
Pe parcursul zilei, Mihai-Valentin Mancaș va vizita Batalionul 265 Poliție Militară și Academia Tehnică Militară.
Jurnaliștii care doresc să asiste la întâlnirea de la sediul Ministerului Apărării Naționale vor fi așteptați, între orele 7.30 - 7.50, la Punctul de control nr. 3, intrarea dinspre Hotel Marriott.

Începând cu ora 13.00, la complexul sportiv Ghencea, ministrul Dușa va participa la inaugurarea "Centrului Olimpic de Gimnastică Steaua", realizat în cadrul proiectului național "Relansarea Gimnasticii Românești".
În cadrul acestui proiect au fost selecționate 30 de sportive pentru care s-au asigurat condiții de cazare, antrenament, precum și spații pentru studiu și petrecerea timpului liber. Inaugurarea va fi urmată de vizitarea centrului și de un program demonstrativ susținut de gimnastele CSA Steaua.
Jurnaliștii care doresc să asiste la activitate vor fi așteptați, între orele 12.30 - 12.50, la sediul complexului sportiv Ghencea (Bulevardul Ghencea nr. 45, sector 6).

De la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, Mircea Dușa va lua parte la vernisarea expoziției "70 de ani de la luptele de eliberare a teritoriului național (23 august-25 octombrie 1944)".
Realizată de Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat cu Senatul României, expoziția va avea peste 200 de exponate, printre care armament, decorații, drapele de luptă, cărți, fotografii și va putea fi vizitată în perioada 16 septembrie - 31 octombrie.
Cu ocazia deschiderii expoziției, Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția calitatea vieții personalului, lansează proiectul "Fondul de solidaritate pentru veterani", cu scopul principal de sprijinire a veteranilor, invalizilor și văduvelor de război, precum și a răniților, invalizilor și a urmașilor celor decedați ca urmare a participării la acțiuni militare, care întâmpină dificultăți medico-sociale.
Jurnaliștii care doresc să asiste la vernisajul expoziției sunt rugați să se adreseze Biroului de presă al Senatului României, contact Aura Martiniuc, tel. 0726 179 071, e-mail presa@senat.ro.


Biroul de Presă