Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 270


Președintele Senatului Republicii Polone, în vizită la M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit luni, 6 octombrie, la sediul M.Ap.N., cu președintele Senatului Republicii Polone, Bogdan Borusewicz, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi oficiali au abordat subiecte legate de situația de securitate din flancul estic al Alianței Nord-Atlantice și cooperarea bilaterală în domeniul apărării. În acest context, ministrul român a afirmat faptul că relația de parteneriat militar între cele două țări este una îndelungată și are la bază principii comune.

Cooperarea în domeniul industriei de apărare a fost un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii oficiale. În acest sens, ministrul Dușa a apreciat faptul că România are o tradiție îndelungată în ceea ce privește colaborarea cu industriile de apărare ale celorlalte state.

"Prioritățile noastre pentru perioada următoare vor fi facilitarea accesului întreprinderilor mici și mijlocii la instrumentele de finanțare existente la nivelul Comisiei Europene și participarea la programe de armament europene", a mai spus ministrul român.

Alte teme de discuție au fost stadiul implementării scutului anti-rachetă, precum și identificarea unor parteneriate între categoriile de forțe.


Biroul de Presă