Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 318


Întâlnirea ministrului Dușa cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR)


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit miercuri, 26 noiembrie, cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR).

În opinia ministrului român, Mihail Kogălniceanu a devenit un important hub logistic și un centru de tranzit care constituie rezultatul cooperării excelente între România și Statele Unite ale Americii. "Parteneriatul strategic bilateral este o dovadă a angajamentului ferm că România este un partener solid și de încredere al SUA", a mai declarat Mircea Dușa.

La rândul său, generalul Philip Breedlove a apreciat efortul Armatei României pe timpul participării la operațiile NATO din ultimii ani, aceasta fiind un partener important alături de trupele americane.

Mircea Dușa a transmis, totodată, generalului Breedlove susținerea României pentru un angajament aliat ferm în Afganistan după anul 2014 și sprijină intenția Alianței în direcția îmbunătățirii instruirii și a exercițiilor, cu scopul unei mai bune interacțiuni cu partenerii NATO.

Un alt subiect de discuție a fost situația de securitate din Ucraina, ministrul Mircea Dușa apreciind faptul că SUA contribuie la asigurarea securității în flancul estic. Implementarea Planului de creștere a capacității operaționale a NATO va putea oferi o viziune clară și coerentă cu ocazia Reuniunii miniștrilor apărării din luna februarie a anului 2015.

Cu această ocazie, ministrul Mircea Dușa a transmis militarilor americani urările sale pentru Ziua Recunoștinței.


Biroul de Presă