Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 320


Paradă militară de Ziua Națională, la București


Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază vor participa luni, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Constituției din București.

Militarilor români li se vor adăuga și detașamente de militari din Franța, Polonia, Republica Moldova, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Tot în București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc luni, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - B-dul Regina Elisabeta - B-dul Eroilor Sanitari - Șoseaua Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - B-dul Timișoara.
De asemenea, se vor organiza ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din țară unde sunt dislocate mari unități și unități militare.

Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale ale Forțelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Accesul jurnaliștilor care doresc să asiste la parada militară din Piața Constituției se va face doar prin Bulevardul Libertății, dinspre Splaiul Independenței, până la ora 10.00.

* * *

Repetiția generală a paradei va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, în Piața Constituției (Bulevardul Libertății), începând cu ora 8.00.

Jurnaliștii care doresc să asiste la repetiția generală vor fi așteptați sâmbătă, începând cu ora 10.00, în Piața Constituției, prilej cu care vor putea fi ridicate și ecusoanele de acces pentru paradă.


Biroul de Presă