Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 38


Escala grupării navale SNMG-2 la Constanța


Gruparea navală Standing NATO Maritime Group-2 (SNMG-2), care se află în Marea Neagră în luna martie, va face o escală în portul Constanța, în perioada 13-15 martie.

Vineri, 13 martie, ora 14.00, la bordul crucișătorului USS Vicksburg, comandantul grupării SNMG-2, contraamiralul Brad Williamson, va susține o conferință de presă, urmând ca, după încheierea activității, jurnaliștii să poată vizita nava militară americană.

Pe parcursul escalei în România sunt programate vizite ale oficialilor militari străini la Comandamentul Flotei, întreceri sportive între marinarii români și străini, organizate la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", precum și vizite ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Române.

Sâmbătă, 14 martie, militari americani, canadieni, germani, italieni, turci și români, împreună cu voluntari ai Gărzii Naționale de Mediu din România, vor planta 1.000 de puieți, în zona Mănăstirii "Sfânta Elena" de la Mare (Costinești).

Activitățile grupării navale SNMG-2 vor continua pe mare, începând de luni, 16 martie, când sunt programate exerciții împreună cu alte aeronave și nave militare românești (fregata Mărășești, două corvete, două nave purtătoare de rachete).

Pentru îndeplinirea formalităților de acces la bordul USS Vicksburg, jurnaliștii interesați să participe la conferința de presă de vineri, 13 martie, sunt rugați să completeze formularul atașat și să transmită solicitarea pe adresa contact@navy.ro, până joi, 12 martie, ora 16.00.

* * *

SNMG-2 este una dintre cele patru grupări navale multinaționale ale Alianței Nord-Atlantice. Gruparea este alcătuită din patru fregate (HMCS Fredericton - Canada, TCG Turgutreis - Turcia, ITS Aliseo - Italia și Regina Maria - România, care va avea la bord și un elicopter), un crucișător (USS Vicksburg-SUA, nava comandant) și o navă auxiliară (FGS Spessart-Germania).

Participarea Forțelor Navale Române la acțiunile grupării navale SNMG-2 din Marea Neagră a fost planificată din anul 2014 și are ca obiectiv principal dezvoltarea interoperabilității marinarilor militari români cu militarii din Alianță. Prin misiunile executate, militarii din Forțele Navale Române contribuie activ la punerea în practică a politicii de securitate a României.


Biroul de Presă