Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 238


La București – conferință pe probleme de securitate globală


În zilele de 24 și 25 mai a.c., la București are loc conferința multilaterală a planificatorilor din state membre ale coalițiilor internaționale, cu participarea unor reprezentanți din aproximativ 70 de state și organizații, cum sunt Afganistan, Irak, NATO, ONU, comandamente combatante ale Forțelor Armate americane și Departamentul de Stat al SUA.

Agenda conferinței cuprinde analize strategice, evaluări ale contextului de politică și securitate regională, precum și discuții privind misiunile coaliției.

Activitatea se constituie într-un forum de dezbatere, la nivel strategic, a unor aspecte privind planificarea campaniei și rolurile forțelor armate în Afganistan și în Irak. În context, se stabilesc modalități de acțiune colectivă pentru a se oferi răspunsuri adecvate provocărilor războiului global împotriva terorismului.

Aceasta este cea de-a treia conferință, din ultimii doi ani, menită să ofere participanților o mai bună înțelegere a mediului de securitate și a problematicii planificării strategice, să întărească și să extindă eforturile internaționale în domeniu și să impulsioneze inițiativele de consolidare a coaliției.

Imagini de la activitate (pe casetă DV-cam) pot fi solicitate de redacțiile de televiziune interesate de la colonelul Marian Dinu, tel. mobil 0724-322.088, începând cu ora 14.00.

* * *

Miercuri, 25 mai, ora 13.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale va avea loc o conferință de presă, susținută de generalul-locotenent Walter L. Sharp, directorul pentru planificare strategică al Statului Major Întrunit al Armatei SUA, și de generalul de brigadă Valeriu Nicuț, șeful Direcției Planificare Strategică, din Statul Major General al Armatei României.
Jurnaliștii interesați sunt așteptați la intrarea dinspre Hotel Marriott (punctul de control nr. 3) între orele 12.30 și 12.50.
Biroul de Presa al M.Ap.N.