Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 111


Modulul de pregătire „Platinum Eagle” al BSRF-15


În poligonul Babadag, din județul Tulcea, se desfășoară, până pe 28 mai, modulul anual de pregătire „Platinum Eagle”, din cadrul exercițiului multinațional „Black Sea Rotational Force 15” (BSRF-15).

La „Platinum Eagle” se instruiesc în comun 750 de militari din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, precum și structuri în sprijin din forțele aeriene și navale, împreună cu militari din Bulgaria și ai Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, dislocați în Europa.

Militarii efectuează trageri cu armamentul din dotare, cu muniție reală, exerciții de instruire prin parașutare, sprijin aerian apropiat, acordare a primului ajutor în zonele de conflict și exersează proceduri de comandă și control la nivelul subunităților, precum și proceduri de folosire ale sistemelor de armament anti-blindaj.

***

BSRF-15 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.


Biroul de Presă