Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 126


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Paul Brummell


În cadrul discuțiilor oficiale de joi, 11 iunie, ce au avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale, atât ministrul Mircea Dușa, cât și ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Paul Brummell, au declarat că, în domeniul cooperării bilaterale, cele două state au viziuni convergente privind prioritățile în dezvoltarea capacităților militare.

Situația de securitate din flancul estic al NATO impune, conform oficialului român, necesitatea continuării și consolidării măsurilor NATO de asigurare pe parcursul anului 2015 și în perspectivă, atât timp cât situația de securitate o va impune.

Ministrul Dușa a transmis, cu acest prilej, ministrului apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Michael Fallon, aprecierea pentru rezultatele deosebite ale vizitei sale în țara noastră, din luna martie a acestui an, care au oferit posibilitatea creării de noi oportunități în cooperarea bilaterală și discutării unor subiecte importante aflate pe agenda NATO și pe cea a Uniunii Europene.

În contextul desfășurării exercițiilor militare comune, ministrul apărării naționale a salutat prezența în România a contingentelor britanice la exercițiile Saber Junction 15, Platinum Lynx și SARMIS 15.

La rândul său, Paul Brummell a subliniat buna colaborare între armatele Marii Britanii și României și și-a exprimat speranța ca nivelul ridicat de cooperare bilaterală militară să continue pe aceleași coordonate.


Biroul de Presă