Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 151


Tabăra de vară pentru cercetași


Cea de-a noua ediție a "Taberei de vară pentru cercetași" a debutat luni, 6 iulie, la Predeal, fiind găzduită de militarii Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” și ai Cabanei Forban a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” București.

Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", ediția din acest an a taberei are ca temă activitatea vânătorilor de munte, iar ca obiective însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, familiarizarea cu unele structuri militare, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, a spiritului de competiție și de echipă al tinerilor participanți.

Pe timpul celor șapte zile ale taberei, sunt organizate activități interactive care vor iniția participanții în procedee de cercetare terestră și de orientare în teren, tehnici de alpinism și de supraviețuire în condiții de izolare, traversarea unui curs de apă și alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unități militare aparținând Forțelor Terestre Române din județul Brașov și obiective turistice din zonă.

La tabără vor participa 42 de elevi, fete și băieți, din întreaga țară. Șase elevi au fost selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, iar ceilalți sunt câștigători ai competiției naționale desfășurată on-line pe pagina www.mapn.ro/tabara, în perioada 17 martie-19 aprilie 2015.
Persoană de contact: Lt.col. Mihaela Iliescu, tel. 0721 288 385.

* * *

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forțelor Terestre și de Comandamentul Logistic Întrunit.


Biroul de Presă