Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 171


PRECIZĂRI M.Ap.N.


Militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” au executat, în data de 29 iulie 2015, misiuni specifice de ceremonii și onoruri militare în garnizoana Oradea, cu prilejul aniversării Centrului de Excelență NATO în domeniul HUMINT și sărbătoririi Zilei Imnului Național.

Accidentul de circulație în care și-a pierdut viața plutonierul-major Mihai Laurențiu-Rodian s-a produs pe timpul deplasării din Oradea către București, între localitățile Teiuș și Alba Iulia.

În scopul asigurării efectivelor necesare desfășurării activităților, mai mulți militari ai unității au fost chemați temporar din concediile de odihnă, inclusiv plutonierul-major Mihai. Această procedură a respectat în totalitate prevederile legale.

Din ordinul ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, Corpul de Control și Inspecție al M.Ap.N. a demarat marți, 4 august, o acțiune de cercetare a împrejurărilor producerii evenimentului.

Facem precizarea că împrejurările producerii acestui eveniment sunt investigate, conform prevederilor legale, de către Parchetul Militar, iar la nivelul Statului Major General a fost constituită o comisie de cercetare pe linia securității și sănătății în muncă.

Familia va beneficia de toate drepturile financiare, potrivit legii.


Biroul de Presă