Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 193


Ministrul Dușa va evalua modul de asigurare a sprijinului logistic pe timpul acțiunilor militare


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, se va afla miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 17.30, în Poligonul de experiențe al Armatei, de la Jegălia, județul Călărași, pentru a evalua în teren modul de asigurare a sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.

Este pentru prima dată când Comandamentul Logistic Întrunit generează un Grup de Sprijin Logistic Întrunit (GSLI), constituit și dislocat în teren, pentru a se antrena într-un mediu operațional complex, creat de exercițiul HISTRIA 15.

Comandamentul GSLI este instalat și funcționează în trenul de comandament, de unde conduce un pachet de forțe format din structuri de sprijin logistic care însumează un număr de aproximativ 250 de militari și peste 100 de mijloace tehnice.

Pe timpul activității, participanții vor putea vizita trenul de comandament, unde vor viziona, live, o secvență în care o coloană de transport logistic traversează Dunărea, vor asista la executarea unor trageri experimentale și la un exercițiu de intervenție într-o zonă contaminată chimic, vor putea vizita o expoziție de echipamente militare, precum și unele capacități de autosusținere a forțelor în teren (bloc alimentar mobil, brutărie mobilă, punct de îmbăiere de campanie etc.).

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 16 septembrie, între orele 16.30 și 17.00, la intrarea în Poligonul de experiențe al Armatei, din localitatea Jegălia.
Persoană de contact: col. Lucian Vieru, tel. 0722 914 701.

* * *
Aproximativ 7.000 de angajați ai instituțiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exercițiul inter-instituțional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care se desfășoară, în perioada 7-18 septembrie, pe teritoriul național.


Biroul de Presă