Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 204


“Ministru pentru o zi”, la M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit miercuri, 30 septembrie, la sediul M.Ap.N., cu Cezar-Dumitru Roșu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași, câștigătorul proiectului "Ministru pentru o zi" al Consiliului Național al Elevilor.

Ministrul Dușa l-a felicitat pe elev pentru calitatea răspunsurilor date la chestionarul care l-a calificat pentru funcția de „ministru pentru o zi” și și-a exprimat speranța că această zi va reprezenta pentru Cezar Roșu un reper important în alegerea carierei.

Prima inspecție a „ministrului pentru o zi” a fost la sediul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, unde a fost întâmpinat de comandantul unității, care i-a prezentat misiunile specifice. De asemenea, militarii au efectuat un exercițiu demonstrativ cu tema “Plutonul de infanterie în executarea unui punct de control trafic”, după care au luat masa împreună.

La Academia Tehnică Militară, al doilea obiectiv vizitat astăzi, Cezar-Dumitru Roșu a fost întâmpinat de rectorul instituției militare și de profesori, care i-au prezentat oferta educațională și modul de pregătire a instituției pentru începerea noului an universitar. Au fost vizitate Aula Magna, sălile senatului, biblioteca, Capela Militară, baza sportivă, laboratorul de armament automat, laboratoarele “Cyber Defence” și “Sisteme integrate de comunicații”. Totodată, „ministrul pentru o zi” s-a întâlnit și a schimbat impresii cu studenții din anul I.

Proiectul s-a finalizat la Biroul social media al M.Ap.N. unde Cezar-Dumitru Roșu a interacționat în direct cu prietenii paginii de Facebook a instituției și a răspuns la întrebări, aceștia fiind curioși de experiența pe care a avut-o ca “ministru pentru o zi”.

Scopul evenimentului “ministru pentru o zi” este de a înlătura barierele de comunicare dintre elevi și mediul decizional și conștientizarea responsabilităților unui lider cu atribuții la nivel național.

Proiectul se realizează în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, for consultativ în cadrul sistemului educațional.


Biroul de Presă