Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 255


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Miercuri, 1 iunie a.c., delegația condusă de Lauri Almann, subsecretar de stat în Ministerul Apărării al Republicii Estonia, și-a încheiat vizita oficială la București, efectuată la invitația secretarului de stat Marius Bălu.

Pe parcursul prezenței în Departamentul pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, s-au purtat discuții pe teme privind profesionalizarea forțelor armate și armonizarea legislației din domeniul apărării ca urmare a integrării celor două țări în NATO.

De asemenea, la nivelul conducerii Direcției Legislație și Asistență Juridică oaspeții estonieni au avut convorbiri privind NATO – SOFA (acordurile NATO privind statutul forțelor) și li s-au prezentat cadrul organizatoric și modalitățile de rezolvare a problemelor sociale ale militarilor.

În cadrul întâlnirilor cu specialiștii departamentului au fost prezentate, de asemenea, modalitățile de aplicare în armată a legislației privind accesul la infomațiile de interes public și s-au detaliat aspecte referitoare la organizarea și funcționarea sistemului de relații publice al M.Ap.N.

Oaspeții estonieni au vizitat Trustul de Presă al M.Ap.N., ocazie cu care au fost informați cu privire la preocupările actuale privind sporirea calității informării publice realizate prin mijloace proprii instituției militare.Biroul de Presa al M.Ap.N.