Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 27


Ministrul Mihnea Motoc la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va participa, în zilele de 4 și 5 februarie, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, de la Amsterdam.

Dezbaterile din cadrul reuniunii se vor desfășura din perspectiva implementării deciziilor Consiliului European (CE) în domeniul apărării, președinția olandeză a Consiliului urmărind, în vederea dezvoltării dimensiunii Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC) a Uniunii Europene, cele trei axe agreate la reuniunea CE din decembrie 2013 și reiterate la reuniunea din 2015: creșterea eficacității, a vizibilității și a impactului PSAC, dezvoltarea capabilităților și consolidarea industriei europene a apărării.

Astfel, discuțiile vor face referire la problematicile majore ale agendei europene de securitate și apărare, cu accent asupra aprofundării cooperării europene în domeniul apărării și misiunilor și operațiilor în derulare, sub egida PSAC.

În marja reuniunii este prevăzută și o sesiune privind Strategia globală de politică externă și de securitate a UE, care se va desfășura cu participarea comună a miniștrilor apărării și miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

La discuții vor fi prezenți adjunctul Secretarului General al NATO, Alexander Vershbow, și subsecretarul general al ONU pentru operații de menținere a păcii, Hervé Ladsous.


Secția Presă