Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 68


Noi consultări pe tema priorităților strategice ale M.Ap.N.


A doua întâlnire cu reprezentanți ai Parlamentului, ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, experți din sfera apărării și securității, precum și cu membri ai mediului asociativ al militarilor în rezervă pe tema stadiului și perspectivelor de implementare a proiectului sectorial prioritar "Alinierea structurii armatei și a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO și la consecințele generate de noul mediu de securitate", s-a desfășurat luni, 7 martie, la sediul instituției, în prezența ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc.

Ministrul Motoc a prezentat stadiul celor trei sub-componente ale pachetului, trecerea graduală la concepția de Stat Major al Apărării, armonizări și optimizări ale regimului aplicabil categoriilor de personal militar, respectiv creșterea mobilității pe funcții și a previzibilității carierei militare.

Astfel, în cadrul ședinței a fost prezentat stadiul discuțiilor privind implicațiile transformării Statului Major General în Stat Major al Apărării, concept aplicat în spațiul Euro-Atlantic, care să asigure o mai bună funcționare a organismului militar în raport cu cerințele și nevoile instituției.
"Avem în vedere ca Statul Major al Apărării să fie condus de șeful S.M.A., care va exercita comanda deplină a structurii de forțe a Armatei României, va fi principalul consilier militar al Președintelui României, al Primului Ministru și al ministrului apărării naționale", a spus Mihnea Motoc.

De asemenea, au fost dezbătute și alte teme importante pentru Armata României, precum modificări la statutul personalului militar și al ghidului carierei militare pentru realizarea unui sistem de evoluție în cariera militară dinamic și previzibil, cu mobilitate și performanță profesională superioare.

* * *

Prima masă rotundă în acest format s-a desfășurat luni, 1 februarie, la sediul M.Ap.N. Acest format de consultare a fost inițiat de ministrul Mihnea Motoc în acord cu angajamentul de deschidere și transparență asumat de Guvernul României.


Secția Presă