Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 72


Întâlnire cu reprezentanții sindicatelor personalului civil din M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit cu reprezentanții structurilor sindicale ale personalului civil din M.Ap.N., miercuri, 9 martie, la sediul instituției.

Ministrul apărării naționale a prezentat principalele măsuri de ordin legislativ, regulamentele și practicile avute în vedere la nivelul M.Ap.N. și al Guvernului, care au ca scop îmbunătățirea situației personalului civil din armată.

Ministrul Motoc a subliniat că astfel de întâlniri sunt benefice pentru a cunoaște mai repede și mai bine anumite probleme, pentru a avea o reacție și o coordonare eficientă.

„Pentru informarea reciprocă, sprijinirea preocupărilor liderilor de sindicat și menținerea dialogului cu structurile centrale, este importantă utilizarea la maximum în continuare, a cadrului oferit de Comisia de dialog social din minister. Avem un obiectiv comun, anume să ajungem la situația în care funcțiile încadrate cu personal civil să continue să fie atractive”, a mai adăugat ministrul Motoc.

Ministrul apărării naționale a precizat că în îndeplinirea sarcinilor de serviciu sunt restricții și constrângeri aplicabile și persoanelor civile, nu doar militarilor și că există deschidere din partea reprezentanților ministerului pentru a soluționa problemele ridicate, în spirit de echitate și în limita rigorilor legale și bugetare.

Modificarea unor acte normative interne, problemele salariale, condițiile de muncă, încadrarea în condiții de muncă specifice, condițiile de transport la și de la muncă sunt doar câteva dintre aspectele discutate.


Secția Presă