Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 81


Vizita ministrului apărării naționale la Ankara


Aflat în vizită oficială la Ankara, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut convorbiri cu omologul turc, Ismet Yilmaz, joi, 17 martie, la sediul Ministerului Apărării Naționale al Republicii Turcia.

Au fost abordate aspecte privind cooperarea în cadrul aliat, cu accent pe pregătirea Summit-ului NATO de la Varșovia.

Ministrul român a confirmat rolul special al Turciei ca partener strategic și unul dintre cei mai importanți parteneri de cooperare ai României în regiune, evidențiind că relația privilegiată dintre cele două țări permite articularea armonioasă a intereselor comune în asigurarea stabilității și securității regionale.

Ministrul Motoc a punctat nevoia concentrării eforturilor în vederea consolidării prezenței aliate pe flancul estic și susținerea adaptării posturii strategice a NATO.

În acest context, cei doi oficiali au convenit asupra posibilităților de conlucrare în plan bilateral și regional, pentru gestionarea riscurilor și a amenințărilor evolutive din regiunea extinsă a Mării Negre.

Pe parcursul discuțiilor a fost subliniată, de către ambele părți, necesitatea consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării în actualul mediu de securitate, extrem de volatil și complex.

În cadrul vizitei oficiale la Ankara au fost prevăzute și deplasări la obiective din sfera apărării.


Secția Presă