Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 93


Programul ”Securitate și bună guvernare”, la Colegiul Național de Apărare


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a participat astăzi, 4 aprilie, la deschiderea Programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă ”Securitate și bună guvernare”, la sediul Colegiului Național de Apărare.

Ministrul Motoc i-a salutat, în cuvântul său, pe participanții la program, le-a urat succes și a apreciat că domeniile principale de instruire - studii de securitate, relații internaționale și bună guvernare - deși familiare pentru cursanți, își vor pune amprenta pe activitatea lor viitoare.

Mihnea Motoc a subliniat importanța realizării unei culturi de securitate în rândul persoanelor cu funcții de decizie din sectoare multiple ale societății, necesară atât pentru implementarea, cât și pentru înțelegerea și susținerea acordului politic național de asigurare, de anul viitor, a unei alocări bugetare pentru apărare de doi la sută din Produsul Intern Brut și menținerea acesteia pentru cel puțin încă o decadă.

„Este greu de vorbit despre o apărare credibilă fără resurse adecvate. Avem nevoie să investim prioritar în multe domenii pentru a converge mai rapid cu media europeană, dar nimic din toate acestea nu are sens dacă nu le realizăm prin investiții solide în apărare”, a spus ministrul apărării naționale.

Ministrul Motoc a mai subliniat că „un alt palier de importanță esențială pe care am acționat cu consecvență în relațiile cu partenerii noștri a fost implementarea unor decizii majore privind consacrarea posturii întărite de descurajare și apărare a NATO, axată pe o prezență aliată avansată pe Flancul estic, decizii care încep să se concretizeze încă de anul acesta”.

* * *

Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă ”Securitate și bună guvernare” se desfășoară între 4 și 22 aprilie și se adresează personalităților militare și civile (miniștri, secretari de stat, deputați, senatori, prefecți, ambasadori, directori de mari companii) și este concentrat pe o tematică specifică de mare actualitate pentru România.

Acesta are ca scop explicarea și interpretarea fenomenelor specifice leadershipului utilizând cunoștințele fundamentale, explicarea și interpretarea conceptelor și situațiilor din management. Principalele teme ale cursului sunt studiile de securitate, politicile și strategiile de securitate și teoria relațiilor internaționale.

Până în prezent, peste 3.800 de cursanți au absolvit diverse forme de pregătire organizate de colegiu, pe parcursul a peste 48 de cursuri.


Secția Presă