Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 123


Crosul veteranilor de război „VeteRUN - Cupa Steaua”


Asociația Națională a Veteranilor de Război, împreună cu Ministerul Apărării Naționale, organizează duminică, 8 mai, de la ora 11.00, prima ediție a Crosului veteranilor de război „VeteRUN - Cupa Steaua”.

Competiția este o mișcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își pot arăta respectul și prețuirea pentru veteranii de război, răniții, invalizii și urmașii celor decedați ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Traseul crosului va fi următorul: Piața Presei Libere, Șoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff, Piața Presei Libere.

La întrecerea sportivă vor lua parte copii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua”, militari care au participat la misiuni în Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri și adulți civili care doresc să-i onoreze prin această participare pe veteranii de război.

Detalii privind regulamentul crosului, modalitatea de înscriere, traseul, premiile acordate, precum și programul complet al evenimentului pot fi obținute accesând site-ul http://veterun.armataromaniei.ro. Doritorii se pot înscrie la cros și în dimineața zilei de 8 mai, între orele 8.00 și 10.00, în zona de start, la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Pavilionul H. Tot aici va fi organizat și un display de tehnică militară.

x x x

Evenimentul este organizat în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei
Veteranilor de Război (29 aprilie) și Zilei Victoriei (9 mai).

În ultimii doi ani, Ministerul Apărării Naționale a derulat o campanie de informare pentru a readuce în atenția publică importanța veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial și a veteranilor din teatrele de operații.

La inițiativa M.Ap.N., Guvernul României a declarat anul 2015 drept „Anul Veteranilor de Război”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celei de-a doua conflagrații mondiale. Ministerul a organizat o serie de manifestări cultural-artistice și cu tematică specifică în onoarea veteranilor de război și pentru cinstirea eroismului, jertfelor și memoriei celor căzuți în lupte.


Secția Presă