Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 138


Exercițiul Dacian Lynx 2016


În perioada 5 - 13 mai, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, din București, va conduce exercițiul Dacian Lynx 2016.

Dacian Lynx 2016, la care participă aproximativ 250 de militari din 11 state membre ale NATO, este un exercițiu de comandament, asistat de calculator, conceput pentru a evalua dacă a fost atinsă Capabilitatea Operațională Inițială și capacitatea de a exercita comanda și controlul asupra Unităților de Integrare a Forțelor NATO din România, respectiv Bulgaria.

Exercițiul va demonstra, de asemenea, capacitatea Unităților de Integrare a Forțelor NATO din România și Bulgaria de a facilita activități de recepție, staționare, continuare a mișcării și integrarea forțelor Aliate desemnate pentru executarea unei operații.

Ziua distinșilor vizitatori va avea loc miercuri, 11 mai, de la ora 10.30, la sediul comandamentului diviziei (str. Antiaeriană, nr 6-8), în prezența unor oficiali ai NATO.

Jurnaliștii care doresc să asiste la activitate trebuie să confirme participarea furnizând numele complet și datele de contact (număr de mobil, adresă de e-mail), numele instituției pe care o reprezintă, numărul pașaportului sau al cărții de identitate, numărul legitimației de presă, numărul de înmatriculare al autovehiculelor și al vehiculelor cu echipamente mobile de transmisie pe satelit (DSNG), până marți, 10 mai, ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: bucalie.magdalena@forter.ro. Persoană de contact: locotenent-colonel Ionuț Neamu, 0724348252.


Secția Presă