Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 153


Dragoon Pioneer Ride ajunge la Focșani


Militari ai Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” și cei ai Regimentului 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale Armatei Statelor Unite ale Americii - care iau parte la evenimentul “DRAGOON PIONEER RIDE” - vor face, între 20 și 22 mai, o excursie de documentare la obiectivele istorice de interes din județul Vrancea.

Cu acest prilej, sâmbătă, 21 mai, între orele 8.30 și 13.30, la Promenada Mall din Focșani militarii români și americani vor lua parte la activități sportive și la o expoziție de tehnică și armament.

Regimentul 2 Cavalerie își va continua apoi drumul spre Poligonul Cincu, județul Brașov, trecând prin localitatea Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, și prin orașele Ploiești și Brașov.

Sâmbătă, 28 mai, în parcarea Centrului Comercial Coresi Shopping Resort din Brașov, între orele 10.00 și 15.00, militarii americani și cei ai Brigăzii 2 Vânători de Munte vor participa la o Zi Culturală, la o expoziție de tehnică militară și la evenimente sportive, după care se vor deplasa spre Cincu.
x x x

“DRAGOON PIONEER RIDE”, la care iau parte aproximativ 200 de militari americani, cu peste 50 de mijloace tehnice, se desfășoară pe traseul Negrești (Republica Moldova) - Focșani - Mihail Kogălniceanu (Constanța) - Ploiești - Brașov - Cincu.

În perioada 6 – 18 iunie, militari din Forțele Terestre Române aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale Armatei SUA și din Marea Britanie vor participa la exercițiul multinațional de instruire cu trageri de luptă “SARMIS – 16”, ce va avea loc la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre de la Cincu.


Secția Presă