Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 271


Ziua Eroilor în teatrul de operații din Afganistan


Militarii Batalionul 300 Infanterie “Sfîntul Andrei”, dislocați la baza aeriană Kandahar, din Afganistan, au comemorat, astăzi, 9 iunie 2005, Ziua Eroilor Români căzuți la datorie.

Cu această ocazie, a fost dezvelit un monument dedicat celor trei eroi care au plătit cel mai scump preț pe altarul păcii și libertății: slt. (p.m.) Iosif Silviu Fogarași, slt. (p.m.) Mihai Anton Samuilă și slt.(p.m.) Narcis Șonei.

„Folosesc acest prilej, acum, de Ziua Eroilor, pentru a da glas sentimentului de recunoștiință și mă înclin în fața memoriei celor care, prin jertfa lor, au înscris o pagină de eroism în istoria noastră națională și în istoria poporului afgan”, a spus în cuvântul său comandantul batalionului, locotenent-colonelul Adrian Soci.

***

Militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au inaugurat, astăzi, o stație de filtrare a apei în localitatea Ukaykah, care va asigura necesarul de apă pentru aproximativ 10.000 de locuitori. Această stație reprezintă primul proiect realizat de militarii români în această localitate irakiană, având o valoare de 112.000 USD, din fondurile asigurate de Forța Multinațională.

Mulțumind Forței Multinaționale și trupelor române, primarul localității, domnul Haitham Aziz Aadan a spus : “ Am așteptat de mult timp acest prim proiect, finalizat astăzi în orașul nostru cu sprijinul militarilor români. Le-am spus locuitorilor că militarii români sunt de încredere și că ne vor ajuta să avem o viață mai bună. Ne dorim foarte mult să obținem sprijin și pentru reabilitarea drumurilor, construirea altor stații de filtrare a apei și a unei școli pentru copii noștri”.Biroul de Presa al M.Ap.N.