Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 157


”Românii și bătălia de la Verdun”


Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară organizează joi, 26 mai, începând cu ora 9.30, la Palatul Cercului Militar Național, masa rotundă cu tema “Românii și bătălia de la Verdun”, iar Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” vernisează o expoziție ce cuprinde documente, arme și fotografii inedite despre marea bătălie.

La manifestări, care se înscriu în Planul național de aniversare a centenarului Primului Război Mondial, vor participa cercetători și cadre didactice universitare din instituții militare și civile, precum și membri ai corpului diplomatic din fostele state beligerante în „Marele Război”.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate principalele aspecte politice și militare care au definit cea mai mare bătălie din istoria Primului Război Mondial, influența acesteia asupra deciziei luate de România de a intra în război de partea Antantei, precum și modul în care a fost ea privită de contemporani și de specialiștii militari români.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la activități vor fi așteptați joi, 26 mai, între orele 9.00 și 9.15, la Sala Alba Iulia a Palatului Cercului Militar Național (intrarea dinspre strada Constantin Mille). Persoană de contact pentru detalii suplimentare: Cerasela Moldoveanu, telefon 0744.179.509.


Secția Presă