Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 168


Militari din Forțele Terestre Române prezenți la exercițiul multinațional ANAKONDA-16


Un detașament format din peste 250 de militari din Forțele Terestre Române, aparținând Batalionului 812 Infanterie “Bistrița”, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice, va participa, în perioada 7-17 iunie, la exercițiul multinațional ANAKONDA-16, ce se va desfășura în facilități de instruire ale Armatei Poloniei.

La exercițiu participă peste 25.000 de militari din 19 state membre ale NATO (Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ungaria) și patru partenere (Georgia, Finlanda, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și Suedia). Numărul mare de resurse implicate face ca acesta să fie cel mai mare exercițiu organizat în Polonia în ultimii 25 de ani.

ANAKONDA-16 este un exercițiu bazat pe un scenariu fictiv, având ca obiective antrenarea întrunită în conducerea și executarea operațiilor militare într-un mediu de securitate în continuă schimbare, dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu forțele statelor membre și partenere ale NATO, precum și îndeplinirea cerințelor de standardizare ale Alianței.


Secția Presă