Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 179


Întrevederea ministrului român al apărării naționale cu omologul italian, Roberta Pinotti


În marja Reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale NATO, ministrul Mihnea Motoc a avut marți, 14 iunie, o întrevedere bilaterală cu omologul italian, Roberta Pinotti.

În cadrul întîlnirii au fost discutate stadiul relațiilor dintre România și Italia în domeniul apărării și temele centrale și deciziile ce vor fi adoptate la Summit-ul de la Varșovia.

Cei doi oficiali au susținut necesitatea consolidării posturii de descurajare și apărare a Alianței, pentru a face față provocărilor din actualul mediu de securitate, inclusiv cele care își au originea în flancul sudic. În context, ministrul Motoc a prezentat inițiativele concrete de materializare a prezenței avansate adaptate a NATO în regiunea Mării Negre și pe teritoriul național și a solicitat sprijinul Italiei, la nivel Aliat, în direcția includerii acestora în pachetul de decizii pentru Summit.

Referitor la cooperarea bilaterală, cei doi miniștri au convenit asupra necesității intensificării acesteia pe baza potențialului existent la nivelul forțelor armate ale celor două state și a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic Consolidat Româno-Italian.


Secția Presă