Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 179


ntrevederea ministrului romn al aprrii naționale cu omologul italian, Roberta Pinotti


n marja Reuniunii minitrilor aprrii din rile membre ale NATO, ministrul Mihnea Motoc a avut marți, 14 iunie, o ntrevedere bilateral cu omologul italian, Roberta Pinotti.

n cadrul ntlnirii au fost discutate stadiul relaiilor dintre Romnia și Italia n domeniul aprrii și temele centrale și deciziile ce vor fi adoptate la Summit-ul de la Varovia.

Cei doi oficiali au susinut necesitatea consolidrii posturii de descurajare și aprare a Alianței, pentru a face faț provocrilor din actualul mediu de securitate, inclusiv cele care și au originea n flancul sudic. n context, ministrul Motoc a prezentat inițiativele concrete de materializare a prezenței avansate adaptate a NATO n regiunea Mrii Negre și pe teritoriul național și a solicitat sprijinul Italiei, la nivel Aliat, n direcția includerii acestora n pachetul de decizii pentru Summit.

Referitor la cooperarea bilateral, cei doi miniștri au convenit asupra necesitții intensificrii acesteia pe baza potențialului existent la nivelul forțelor armate ale celor dou state și a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic Consolidat Romno-Italian.


Secia Pres