Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 191


Prima ediție a Școlii de vară a Ministerului Apărării Naționale


Prima ediție a „Școlii de vară a Ministerului Apărării Naționale” se va desfășura, în perioada 27 - 29 iunie, la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, din Brașov.

La activitate, organizată de Statul Major General și Direcția Informare și Relații Publice, vor participa 60 de elevi și studenți - 50 din sistemul de învățământ militar aparținând M.Ap.N. și câte cinci de la Academia Națională de Informații și Universitatea „Transilvania” din Brașov.

Școala de vară oferă oportunitatea promovării excelenței în sistemul de învățământ militar și civil și dă posibilitatea participanților să realizeze schimburi de experiență, să-și dezvolte cunoștințele fundamentale și abilitățile de leadership.

La eveniment sunt invitați reprezentanții conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalități din mediul academic militar și civil, jurnalistul Adelin Petrișor și blogger-ul Vali Petcu, campioanele Sandra-Raluca Izbașa și Roxana Bârlădeanu, de la CSA ”Steaua” București, militari din forțele terestre, aeriene și navale care au participat la misiuni și cursuri internaționale. Aceștia vor susține prelegeri pe diverse teme de actualitate și vor interacționa cu elevii și studenții participanți.

Pe parcursul celor trei zile, tinerii vor vizita Prima Școală Românească și Biserica Neagră, iar militari ai Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” le vor prezenta armamentul din dotare și tehnici de cunoaștere și folosire a materialelor de alpinism. În Cheile Râșnoavei, participanții la Școala de vară a Ministerului Apărării Naționale vor pune în aplicare tehnici de cățărare, coborâre în rapel și coborâre cu funicularul.


Secția Presă