Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 221


Directorul pentru informații naționale al SUA, primit de ministrul român al Apărării


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri, 12 august, la sediul M.Ap.N., pe James R. Clapper Jr., directorul pentru informații naționale al SUA, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi oficiali au analizat evoluția situației regionale de securitate, cu accent pe zonele de instabilitate care se manifestă adiacent spațiului Nord-Atlantic.

În context, ministrul român a salutat deciziile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia, subliniind importanța pe care o acordă România sprijinului SUA în implementarea inițiativelor pentru consolidarea flancului estic al Alianței.

“România a militat și a acționat pentru întărirea cooperării la Marea Neagră și în Balcani, angajând resurse naționale importante pentru îndeplinirea acestor obiective”, a arătat oficialul român.

Ministrul Motoc a evidențiat nivelul excelent al cooperării bilaterale în plan militar și de securitate, sub auspiciile Parteneriatului strategic pentru secolul XXI între România și SUA, al cărui rol este esențial în consolidarea posturii de descurajare și apărare a țării și regiunii noastre într-un mediu de securitate extrem de complex.

Valențele strategice ale acestui parteneriat sunt reflectate prin proiectele de cooperare concretă deja materializate, între care au fost menționate: participarea României la sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice din Europa (Baza militară de la Deveselu), baza de transport multimodal de la Mihail Kogălniceanu, precum și modernizarea facilităților de antrenament ale Armatei României, unde se pot pregăti forțe ale SUA și partenere.


Secția Presă