Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 244


Deschiderea anului școlar în instituțiile militare de învățământ preuniversitar


În colegiile naționale militare și școlile de maiștri militari și subofițeri ale Ministerului Apărării Naționale vor avea loc luni, 12 septembrie, ceremonii de deschidere a anului de învățământ preuniversitar 2016-2017.

Festivitățile de la colegiile naționale militare "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, "Dimitrie Cantemir" din Breaza și "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc se vor desfășura începând cu ora 9.00, iar cea de la Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, de la ora 12.00. Din cei 1.556 de elevi care vor începe școala luni, în clasele a IX-a sunt câte 120 de elevi din fiecare colegiu.

Ceremonia de la Școala militară de maiștri militari și subofițeri "Basarab I" a Forțelor Terestre va avea loc, la Pitești, de la ora 9.00. În anul I, 264 de cursanți se vor pregăti pentru a deveni subofițeri, iar 178 pentru a deveni maiștri militari.

Tot începând cu ora 9.00, la Focșani va avea loc ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Secția de instruire și perfecționare medico-militară pentru cei 31 de cursanți.

La Școala militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia" de la Boboc, începând cu ora 9.30, va avea loc festivitatea de deschidere a anului de învățământ 2016-2017. În anul I au fost admiși un număr de 113 de elevi, care vor deveni maiștri militari în armele rachete și artilerie antiaeriană, aviație și radiolocație, precum și 8 elevi, subofițeri în arma rachete și artilerie antiaeriană.

Școala militară de maiștri militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", organizează luni, începând cu ora 12.30, festivitatea de deschidere a anului de învățământ. 38 de tineri, dintre care șapte fete, studiază alături de elevii din anul al doilea de studii, pentru a deveni maiștri militari.

La activități vor lua parte reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalul instituțiilor militare de învățământ, părinți, oficialități ale administrației publice locale, cadre militare în activitate și în rezervă.

* * *

Începând cu acest an școlar, Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova își redeschide porțile după o pauză de 18 ani. Cu acest prilej la sediul instituției se va desfășura, între orele 13.00 și 14.00, "Ziua Porților Deschise".


Secția Presă