Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 276


Exercițiul „SEESIM 16”, la București


Exercițiul de simulare asistat de computer „SEESIM 16” (South-Eastern Europe Simulation 2016) va avea loc, între 10 și 14 octombrie, la Centrul de Simulare și Război Electronic al Statului Major General, în incinta Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

„SEESIM 16”, unul dintre principalele proiecte desfășurate sub egida Reuniunii miniștrilor apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), are ca scop promovarea cooperării, coordonării și interoperabilității pe timpul desfășurării operațiilor civili-militari. De asemenea, se urmărește consolidarea răspunsului la crize reale în interiorul și între țările membre SEDM, prin intermediul unei eficiente modelări și simulări realizate pe computer.

La ediția din acest an a SEESIM - cea de-a opta - la care România este națiune gazdă iar Croația co-director, mai participă Georgia și Ucraina. De asemenea, Republica Moldova are calitatea de observator.

În premieră, la exercițiul de simulare asistat de computer vor lua parte ca observatori reprezentanți ai instituțiilor din sistemul național de securitate și apărare.

„SEESIM 16” își propune îmbunătățirea experienței exercițiilor anterioare prin testarea capacităților de răspuns în situații de urgență în caz de dezastre naturale, asistență umanitară, apărare cibernetică și evenimente legate de terorism, precum și creșterea interoperabilității între țările SEDM participante și Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei (SEEBRIG).


Secția Presă